ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİHatun Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 50 gr margarin-tereyağı 2 adet pırasa (jülyen doğranmış) 2 adet küçük soğan (piyaz doğranmış) 2 adet havuç (rendelenmiş) 1 adet limon suyu 15 lt tavuk suyu 1/2 tavuk göğsü eti (didiklenmiş) 1 çorba kaşığı un 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış) tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Tencerede yağı kızdırın soğanları biraz kavurun Pırasayı, havucu ilave edip 5 dk kavurun üzerine tavuk suyunu dökün bir taşım kaynatın Tuzunu koyup ağır ateşte 10 dk kaynatın Başka bir kapta unu, yumurtayı, limon suyunu ve birazda soğuk su koyup karıştırın Bu malzemeyi çorbanın içine dökün daha sonrada tavuk etini ilave edip karıştırın Bir taşım kaynadıkta sonra çorbanız hazır |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİTarifin Resmi Ezogelin Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 25 su bardağı et suyu 1/4 kg kırmızı mercimek yarım çay kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşiğı un 25 çay kaşığı nane yarım çay kaşığı kırmızıbiber yarım çay kaşığı karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Et suyunu kaynatın ve yıkanmış mercimekleri ilave edin Mercimekler ezilince mikserden geçirin ve tekrar tencereye koyun Diğer Taraftan unu kavurun Rengi değişince su ilave edin macun kıvamına gelsin Et suyuna ilave edin Kaynayana kadar pişirin Başka bir tencerede yağı eritin ve kırmızı biberi, karabiberi ve naneyi yakın ve çorbanın üzerine dökün Sıcak servis yapın |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİDüğür Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 su bardağı ince bulgur (düğür) 1 çorba kaşık salça 2 adet sivri biber 1 adet soğan 6 bardak et suyu pul biber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? 6 su bardak et suyu ile bir bardak ince bulguru beraber tencereye koyup ince bulgur pişene kadar kaynatın Suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz Diğer tarafta yağı eritip ufak doğradığınız soğanı, yeşil biberi hafifçe kavurup, salça, pul biber ekleyip, kaynayan çorbaya ilave edin İsteğe göre nane de ilave edebilirsinizTuz ilave edip ateşten indirebilirsiniz |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİBiber Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 bardak et suyu 2 çorba kaşığı margarin 1 adet dolmalık biber 1 adet kırmızı biber yarım fincan arpa şehriye karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Kaynayan et suyuna margarini koyun Sonra buna şehriyeyi, tuzu ve biberi ilave edin Öte yandan kıydığınız biberleri atın Üzerine karabiber serpip sıcak servis yapın |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİBamya Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 200 gram kuru bamya 100 gram kıyma 2 çorba kaşığı margarin 6 su bardağı su 3 adet soğan 3 adet domates 3 limon Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Bamyaları limonlu suda yıkayın Birkaç limon dilimiyle beraber kaynar suda haşlayıp iplerini çıkarın Soğanları soyup küp küp doğrayın Domatesleri rendeleyin Tencerede yağı eritip soğanı ve kıymayı koyup kavurun Domates rendesini ilave edin Su ve tuz ekleyip kaynatın Su kaynayınca 2 limonun suyunu ve bamyayı ekleyin Pişince servis yapın |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #21 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİBalık Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 500gr iç midye(haşlanmış 20 adet) 1 kg kırlangıç balığı 1 kg levrek balığı 4 adet defne yaprağı 2 baş soğan 200grtereyağı 25 lt balık suyu 2 tane havuç (juliyen usulü doğranmış) 2 tane pırasa(julien doğranmış) 1 demet maydanoz 12 su bardağı un tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Balıkları yıkayıp bir tencereye koyun üzerine taşacak kadar su, defne yaprağı, soğanı ilave edip kaynamaya bırakın Bir başka tencereye soğanı, unu koyup çırpma teliyle çırpın kahverengi bir renk alana kadar karıştırın ve balık suyunu ilave edip 5 dk kaynatın Havucu, pırasayı, balıkları ilave edin 5 dk kaynatın Daha sonra tuzunu ve maydanozları ilave ederek servis yapınız |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİArap Aşı Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 adet piliç 2 su bardağı un 4 çorba kaşığı margarin 3 su bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı salça Kırmızı pul biber Tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Pilici eti yumuşayıncaya kadar haşlayın Arap Aşı için : İki bardak unu bir buçuk bardak su içerisinde karıştırılarak eritin Sonra üç bardak piliç suyu ile ateşte tuzu da katılarak koyuca bir bulamaç yapılın Büyük bir tepsiye dökün, düzgünce yayıp soğumaya bırakın Bir tencerede üç kaşık yağ kızdırılır İki fincan unu hafifçe kavrun Üzerine tuz ve dört bardak piliç suyu, kırmızı biber katıp, karıştırın ve kaynamaya bırakın Kaynayınca çorbanız hazır Bu çorbanın içerisine pişen pilicin etlerinden küçük parçalar halinde kemiksiz olarak ilave edinTepsiye unlu bulamacı koyarak ve kasele çorbayı koyarak servis yapın Çorba çok sıcak, Arap aşı soğuk olurTepsideki soğuk ve dilimlenmiş bulamaçtan alıp çorbaya batırılarak yenen çok güzel bir çorbaAfiyet olsun |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİAdana Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 250 gr kıyma 8 su bardağı et suyu yarım su bardağı nohut 1 adet domates 1 kahve fincanı sirke 1 tatlı kaşığı kekik karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Tencereye et suyunu koyun içine haşlanmış nohutu, küçük küçük doğranmış domatesi ve tuz koyup kaynatın Başka bir kaba kıyma, tuz, karabiber koyup yoğurun ve küçük köfteler yapın Bu köfteleri nohutlu et suyuna atarak yarım saat kadar kaynatın Yarım saat sonra ateşten alıp sirke ve kekiği ilave edin Sıcak servis yapın |
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİ |
06-26-2012 | #24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ÇORBA ÇEŞİTLERİ ve TARİFLERİAcılı Domates Çorbası - Malzemeler - İçindekiler 1 kg kırmızı domates 1 adet kırmızı dolmalık biber 2 adet salatalık 1 su bardağı et suyu 2 diş sarmısak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı limon suyu kekik karabiber tuz Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Domatesleri ve salatalıkları küçük küçük doğrayın Dolmalık biber ve soğanı ince ince kıyın Et suyunu, domatesi ve kekiği karıştırıp en az iki saat kaynatın Maydanoz ve limon suyunu da ilave edip son olarak karabiberini serpip servis yapın |
|