KÜLKEDİSİ tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KÜLKEDİSİ tatlısıKÜLKEDİSİ TATLISI (7- 8 kişilik) YAPILIŞI Ön hazırlık olarak tencereye bal kabağı dilimlerini alıp üzerine şeker ekleyelim Tencerenin kapağını örtüp ağır ateşte kabaklar ezilecek kıvama gelinceye dek pişirelim (Kabaklara su ilave etmeden kendi bıraktıkları su ile pirisin) İçine tarçın ilave edelim, ezerek püre haline getirelim Kabak püresi ılınınca içine knlmış bisküvileri ilave ederek karıştıralım Kenarlı bir kalıba kabak püresini yayalım Tatlının pudingi için bir tencereye İımiği, îütü, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu ve vanilyalan ilave edelim Ağır ateşte ve sürekli kanştırarak pudingin üzeri göz göz olana dek pişirelim Pudingi ateşten alıp kabak püresinin üzerine boşaltarak yayalım Tatlının üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek buzdolabında birkaç saat soğutalım Dilimleyerek servis yapalım HAZIRLANIŞI 10 dakika PİŞİRME SÜRESİ 25-30 dakika MALZEMELER 1/2 kg bal kabağı (soyup dilimlenmiş) 1 su bardağı şeker 2 paket petit beure bisküvi 1 tatlı kaşığı tarçın PUDİNG İÇİN 1 litre süt 7 çorba kaşığı irmik 9 çorba kaşığı şeker 1 limon veya portakal kabuğu rendesi 2 paket vanilya |
|