Ayva Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva TatlısıMalzemeler: 5 adet ayva 100 gr kaymak 10 çorba kaŞığı toz şeker Yapılışı: Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın Çekirdekleri bir kenara ayırın Kararmamaları için ayvaları suya atın Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirinÜzerlerine yarım su bardağı su ilave edin Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın |
|