Saray Usülü Halka Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Usülü Halka TatlısıSaray Usülü Halka Tatlısı Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı MALZEMELERİ : • 4 Su bardağı su • 100 gr Margarin • 7-8 Adet yumurta • 1 Tatlı kaşığı tuz • 5 Su bardağı un • 1 Çorba kaşığı nişasta • 1 Tatlı kaşığı şeker Şerbeti için • 7 Su bardağı toz şeker • 5 Su bardağı su • Yarım limon Yapılışı : Geniş bir tencereye sıcak suyu, tuzu, şekeri, margarini koyup kaynatıyoruz Kaynamaya başlayınca, ölçümüzdeki unu döküp tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 5 dakika kadar pişiriyoruz Ocağın üzerinden aldıktan sonra ara sıra karıştırarak ılık hale getiriyoruz ve hemen mikserimizin hamur karıştırıcısıyla yumartaları birer birer kırıyoruz Son yumurtayı kırarken ölçümü/deki nişastayı üzerine serpiyoruz Hiç topak kalmayana kadar mikserle karıştırıyoruz Hazırlamış olduğumuz hamuru elimizi hafif yağlayarak, cevizden küçük parçalar kopartıp, yuvalayıp, bastırıp parmağımızla ortasını delip halka şekline getiriyoruz Sonra soğuk yağın içine bırakıyoruz Tavamız dolduktan sonra ocağın altını yakıyoruz Hamurlarımız üste /, doğru Çıkmaya başlayınca kevgirle yavaş yavaş karıştırarak A nar gibi kızartıyoruz ve yağını süzerek soğuk şerbetin İçerisine batırıp, karıştırıp hemen başka bir kevgirle şerbetten servis tabağına alıyoruz |
|