gül tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
gül tatlısıHep hayalini kurardım bir gün ben de "çok yoğunum aslında" diyebilecek miyim diye Nihayet o gün geldi Nihayet hem sevdiğim işi yapıp hem de yoğun olabiliyorum Ama kendi kendime 2 günde bir sitelerime yazı yazacağıma söz verdim Hatta yeni bir alanda bir site daha ekledim yaptıklarım arasına Elimdeki tarifler bitene kadar yoğunum vs demeden yazacağım inşallah Bu tarifi de ilk sevgili Emel'in (yemek günlüğüm) sitesinde yıllar önce görmüştüm Ben yapıp yazana kadar Meryem ablalarda fotoğraflayıp siteye ekleme imkanı buldum GÜL TATLISI : Malzemeler:
( Hamurun kıvamı yumuşak olacak) Şerbeti : 3,5 sb şeker 4 sb su Hazırlanması: [*] Hamur açıldıktan sonra çay bardağı ile kesilir[*] Ortaya çıkan yuvarlaklar şekildeki gibi yan yana birleştirilir En üstteki parçaya biri üstte diğeri altta olmak üzere iki adet fındık yerleştirilir Fındık koyulan parçadan başlamak üzere aşağıya doğru parça sarılır ve ortadan kesilir not : şerbet soğuk , tatlı sıcak olacak |
|