![]() |
Ahududulu Milföy Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahududulu Milföy TatlısıAhududulu Milföy Tatlısı Milföy Tatlı - Ahududulu Tatlı MalzemelerMilföy hamuru (1 paket) Ahududu Reçeli Pudra Şekeri (Süslemek için) Malzemeler 25 su bardağı süt (600 ml) 1 su bardağından biraz az şeker (200 ml) 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yumurta 1 paket vanilya Hazırlanışı Öncelikli olarak krema hazırlanır ![]() Vanilya dışında bütün malzemeler pişirme kabına alınıp çırpılır orta ateşde muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ![]() Pişince ocağın altı kapanır ve muhallebi ılıdıkdan sonra vanilya eklenip karıştırılır ![]() Buzlukdan çıkarttığınız milföyler oda sıcaklığına gelip yumuşadıklarında istediğiniz şekilde kesilir ![]() Kestiğiniz milföyleri tepsiye dizip önceden ısıttığınız 180C fırında yaklaşık 15-20 dakika hamurlarmız kabarıp kızarana kadar fırında pişirilir ![]() Fırından çıkınca biraz soğuması için bekletilir ![]() Her bir milföy dilimi ortadan ikiye kesip arasına krema sürün ![]() Ahududu reçeli koyu bir kıvamda olduğu için suyla biraz inceltilir ![]() Servis tabağının tabanına reçelden dökülür ve üzerine kremalı milföyler yerleştirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|