Brokolili Pilav |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Brokolili PilavBrokolili Pilav Gerekli malzeme 4 kişilik 150 gr brokoli 15 su bardağı tavuk suyu 2 diş sarımsak, 1 soğan 1 salçalık kırmızı biber 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı pirinç Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri Tuz, Karabiber Kırmızı tozbiber Tavuk suyunu bir tencereye alıp sarımsak, kırmızı tozbiber ve tuz ekleyerek orta ateşte kaynamaya bırakın Su kaynayınca ateşi kısıp 2-3 dakika pişirin Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletin Akar su altında yıkayıp süzün Salçalık biberleri yıkayıp ince ince doğrayın Soğanı ince ince kıyın Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp biber ve soğanı kavurun Pirinci ekleyip karıştırarak 3-4 dakika daha kavurun T Kaynamış tavuk suyunu tencereye ilave edin Küçük parçalara bölünmüş brokoliyi ekleyin Pirinç yumuşayınca tencereyi ateşten alın Üzerine parmesan peyniri ekleyip karabiber serpin Sıcak olarak servis yapın |
|