Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlıcanlı, pilav, tarifi

Patlıcanlı Pilav - Patlıcanlı Pilav Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Pilav - Patlıcanlı Pilav Tarifi



Patlıcanlı Pilav - Patlıcanlı Pilav Hazırlanışı

Malzemeler : (6 kişi için)

1 bardak Pirinç
5 kaşık Yağ
3 bardak SU ya da Et Suyu
1 adet Patlıcan
Tuz, Kara Biber

Hazırlanışı :

1 adet Patlıcan alacalı soyulur, ufak ufak doğranır Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir Suları süzüldükten sonra, yağda hafifçe pembeleşinceye kadar çevrilir

Üzerine 3 bardak su ya da etsuyu ve tuz konularak, kaynamaya bırakılır

Kaynamakta olan suya 2 bardak pirinç ilave edilir Ateş kısılarak kaynamaya bırakılır Suyunu çekinceye kadar pişirilir Ateşten alınarak yarım saat kadar demlenmesi için bırakılır

İsteğe bağlı olarak, pilav ateşten indirildikten sonra üzerinde kızgın yağ gezdirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.