Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kereviz, köfteli, terbiyeli

Köfteli Terbiyeli Kereviz

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köfteli Terbiyeli Kereviz



MALZEMESİ
200 gr kıyma
3 adet kereviz
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
1 yumurta


TARİF
Kerevizlerin kabuklarını soyun Küp şeklinde doğrayıp limonlu suda bekletin
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, pirinç, karabiber ve tuz atıp yoğurun Yuvarlak köfteler yapın Küçük bir tepsiye un koyup köfteleri una bulayın
Kaynayan 8 bardak suya kereviz ve köfteleri atın, tuz ilave edip 10 dakika kaynatın Ocağın altını kapatın
Küçük bir kapta yumurta sarısı ve 1 limonun suyunu çırpın Yavaş yavaş un ekleyip çırpmaya devam edin Terbiyenin kesilmemesi için çorbanın suyundan 1 kepçeyi karışıma ekleyin Ocağın altını açmadan terbiyeyi çorbanın içine karıştırarak dökün Ocağın altını açarak 10 dakika kaynatın Üzerine pul biberle kızdırılmış yağ döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.