Havuçlu ve Tarçınlı Etli pilav |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu ve Tarçınlı Etli pilav(3-4 kişilik) Malzeme listesi:
Etleri yıkayıp suyunu süzün 50 gr tereyağını orta boy bir tencerede eritin ve etleri kuvvetli ateşte 2-3 dakika kavurun Etler renk değiştirince, ocağın pişirme ayarını en aza getirin, tencerenin kapağını kapatın ve yavaş yavaş kendi suyunu çekene kadar pişirin Piştikten sonra 1-2 tutam tuz atıp karıştırın Etlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde kabukları soyulmuş, ince ve halka şeklinde doğranmış havuçları yerleştirin Kare kare doğranmış kayısıları, tarçını, kuş üzümünü ve karabiberi havuçların üzerine serpiştirin Yıkanmış ve ayıklanmış pirinci bu malzemelerin üzerine koyun Ağız tadınıza göre tuz ekleyin Tencerenin büyüklüğüne göre, uygun bir tabağı pirinçlerin üzerine kapatın (Malzemelerin pişerken dağılmaması için) 3 Su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakın Piştikten sonra ateşi kapatın ve fazla nemini alması için kapağın altına kağıt bir havlu koyun Servis tabağına alırken bir kaşık yardımı ile pilavın üzerinden bastırın, malzemelerin şeklini koruması için gerekli oluyor Sonrasında servis tabağını tencerenin üzerine kapatarak tencereyi ters çevirin |
|