Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, buğdaylı, çorbası, kişilik, tavuk

> Buğdaylı Tavuk Çorbası (8 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Buğdaylı Tavuk Çorbası (8 Kişilik)



MALZEMELER
1 Su Bardağı Buğday
1 Bütün Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuç
1 Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Domates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi


HAZIRLANIŞI
Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin
Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın
Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alın Doğradığınız sebzeleri ilave edin 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirin Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edin Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin
Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edin İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.