Pırasalı Börek |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı BörekMalzemeler: 3 adet yufka 1 adet yumurta 500 gr pırasa 2 adet orta boy havuç Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı yoğurt tuz fırın tepsisini yağlamak için margarin Pırasalı Börek Yapımı Yapılışı: 1- Pırasaların ayıklayıp yıkayın İster ince ince kıyın, esterseniz 2-3 parçaya bölerek rondodan geçirin Havuçları soyup rendeleyin 2- Geniş bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak üzerine pırasaları ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika kadar soteleyin 3- Pırasalar hafifçe öldüğünde üzerine rendelediğiniz havuçları ve tuzunu ekleyerek 2-3 dakika daha soteleyin (Ben ocak başında çok vakit kaybetmemek için havuçları soteledikten sonra yarım su bardağı sıcak su katıp tavanın üzerini bir kapak ile kapatıyorum Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyorum) 4- Pişen iç harcı soğumaya bırakın 5- Böreğin yoğurtlu harcı için derin bir kapta yoğurt, yumurta ve bir miktar sıvıyağı iyice karıştırın 6- Fırın tepsisini yağlayın (ben genellikle margarin kullanırım) 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası yada çatal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün 7- Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sostan sürün ve pırasalı harçtan yayarak yufkanın kenarda kalan parçaları ile üstünü kapatın 8- En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın Kalan sostan üzerine sürün ve çörekotu serpin180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin |
|