Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
börek, peynirli

Peynirli Börek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Peynirli Börek

Malzemeler:
4 adet yufka
1 adet yumurta
1–1,5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ

İç malzemesi için:
250 gr beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı:
Maydanozları kıyın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayın (Ben porselen tepside yaptığım için kullanmadım, tepsiyi sıvı yağ ile hafifçe yağladım) ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün
Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpin En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın Kalan sostan üzerine sürün ve çörek oyu serpin180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com