Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı Kek |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muz Reçeli ve Muzlu Haşhaşlı KekMuz Reçeli (marmelatı) için:Malzemeler: 8 adet muz 2 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su Yarım limon suyu 3 adet karanfil tanesi İsteğe göre 1 adet tarçın çubuğu Yapılışı: [*]Muzları rondodan geçirip üzerine limon sıkın[*]Şeker ve suyu tencereye alın orta ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatın[*]Koyulaşan şekerli suya muz, karanfil ve tarçını ekleyin[*]Arasına karıştırarak 25-30 dakika pişirin[*]Koyulaşınca ocaktan alın ve kavanoza dökün Soğuduğunda kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin Muz Reçeli Muzlu Haşhaşlı Kek için: Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı muz reçeli Yarım su bardağı toz şeker 1 paket şekerli vanilin 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 3 tatlı kaşığı öğütülmüş haşhaş Yapılışı: [*]Yumurta ve şekeri kar gibi oluncaya kadar çırpın[*]Muz reçeli ve diğer malzemelerin tamamını ekleyerek tamamen homojen bir karışım oluncaya kadar önce düşük,sonra da yüksek devirde karıştırın[*]Kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı kalıba dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin[*]Yoğun kıvamlı bir kek olduğu için mutlaka kürdan ile içinin pişip pişmediğini kontrol edin[*]Soğuyan keki kalıptan şıkartın ve dilimleyerek servis yapın |
|