Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mezeler, soğuk, sıcak

Sıcak Soğuk Mezeler

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sıcak Soğuk Mezeler



Barbunya plaki


MALZEMELER
1 su bardağı kuru barbunya,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon

HAZIRLANIŞI
Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir

Baharatlı patates

MALZEMELER
3-5 adet orta boy patates
2 adet ufak soğan
1 diş sarmısak
köfte baharı
tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
isteğe bağlı diğer baharatlar
1,5 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp, küp şeklinde ufak parçalara doğrayın Soğanları ve sarımsağı yağda pembeleştirin Baharatları ekletin Daha sonra patatesleri ve sütü ekleyerek, sütü çekinceye kadar pişirin Et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis yapın

BALIK KROKET
1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 250 gram haşlanmış balık, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yarım demet maydanoz, 2 yumurta, yarım çay kaşığı hindistancevizi rendesi, tuz, karabiber, galeta unu, kızartma için sıvı yağ

Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın Didikleyin Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın Bir tencerede sıvı yağı ısıtın Unu ilave edin Devamlı karıştırarak yakmadan kavurun Sütü ilave edin Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ateşten alınca hindistancevizi rendesini, balıkları, maydanozu, tuzu, biberi ve yumurtanın birini ilave edin Karıştırıp soğumaya bırakın Karışım iyice soğuduktan sonra küçük parçalar alın Elinizle köfte şekli verin, önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın Bir kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün Sıcak servis yapın Bu tarifi yağı süzülmüş balık konservesi ile de deneyebilirsiniz

KALAMAR SALATASI
250 gram kalamar, 1 adet haşlanmış patates, 5 adet kültür mantarı, 1 domates, 1 çarliston biber, 4 taze soğan, 7 siyah zeytin, yarım demet dereotu,tuz Sos için 1 yumurta sarısı, 1 diş sarmısak, 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Balıkçıya ayıklatıp alacağınız kalamarları bütün olarak tuzlu kaynar suya atıp 20 dakika haşlayıp çıkartın Kollarını şerit, gövde kısımlarını halka halka kesin Haşlanmış patatesi 2 santimlik küpler halinde doğrayın Kültür mantarlarını dörde bölün Domatesin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın Taze soğanların dış kabuklarını soyun Püsküllerini kesin, 2 santimlik verev doğrayın Bir salata kabında kalamar, patates, mantar, domates, çarliston, taze soğan, zeytin, dereotu ve tuzu karıştırın Yumurta sarısına önce zeytinyağını sonra limon suyunu azar azar yedirin Ezilmiş sarmısağı katın Salatanın üstüne döküp iyice karıştırın Arzu ederseniz salataya haşlanmış, dilimlenmiş havuç ile yeşil fasulye de katabilirsiniz



meze


MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan pirinci
1 tavuk
1 domates
1 sap kereviz
1 limon
½ demet taze soğan
½ demet dereotu
½ kg su bardağı sıvı yağ
10 adet siyah zeytin
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencerede tavuk, kereviz ve pirinci haşlayın Tavuğun göğüs etlerini ayırıp, küçük parçalar halinde dilimleyin Diğer MALZEMESİin suyunu süzdükten sonra, kereviz, domates ve yeşil soğanı ince şerit biçiminde doğrayın ve diğer haşlanan MALZEMESİle birlikte karıştırın Limon, tuz ve karabiberini de ekleyin Üzerini dereotu ve zeytin ile süsleyin soğuk servis yapın

PALAMUT MARİNE
1 palamutun kılçıksız filetosu, 1 yemek kaşığı tam öğütülmemiş kara biber, yarım yemek kaşığı tuz, 3 limonun suyu

Palamutu alırken iki fileto halinde kestirin Yıkayın ve suyunu süzdürün Kılçıksız filetoyu kağıt mutfak peçetesi ile kurulayın Bir tabağa balık filetosunu koyun Iki tarafını da tuzlayın Başka bir tabağa biberleri yayın Tuzlanmış balığı elinizle bastırarak biber parçalarının saplanmasını, yapışmasını sağlayın Ağzı kapaklı çukurca bir cam kaba balığı yerleştirin Üzerini örtene kadar limon suyunu dökün Buzdolabına kaldırıp 4 gün bekletin Servis yapmadan önce ince uçlu keskin bir bıçakla derisini soyun Dilimleyerek sofraya getirin Balığı dilimleyip üzerine biraz zeytinyağı serpip yanında kırmızı soğanla da servis yapabilirsiniz


PATLICAN KÖFTESİ
3 adet patlıcan, 3 yemek kaşığı kaşar rendesi, 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta, 1/3 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı galeta unu, tuz, karabiber

Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra ince uçlu bir bıçağı saplayarak herbirinin üzerinde üç dört ince yarık açın Ocak üstünde çevirerek közleyin Pişen patlıcanların kömürleşmiş kabuklarını musluk altında soyun Sapını kesin, çatalla ezin Patlıcanlara kaşar rende, un, yumurta, maydanoz, tuz ve karabiberi katın ve yoğurun Elinizle köfte şekli verip galeta ununa batırın Buzdolabında bir saat bekletin Çıkartıp kızgın yağda kızartın Köfteleri tavadan çıkartıp kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzün Sıcak servis yapın Yoğururken fazla sulu olursa un miktarını artırabilir fazla kuru olursa bir yumurta daha ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.