Vişneli Ekmek Tatlısı |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Ekmek TatlısıVişneli Ekmek Tatlısı malzemeler: 500 gr toz şeker (2 su bardağı) 200 ml su (4/5 su bardağı) 500 gr taze vişne (sapları koparılmış) 1 adet fırın ekmeği 100 gr tereyağı (65 çorba kaşığı) yapılışı: 1 Şekeri su ile tencereye koyun, karıştırarak kaynatıp eritinİçine vişneleri atın, suyunu çekip şişinceye kadar pişirin 2 Ekmekleri ay biçiminde kesinBir tepside tereyağını eritinYağ kızınca ekmekleri tepsiye yerleştirin, her iki yanınıda alıtn sarısı renk alıncaya kadar kızartınKızaran ekmekleri süzdürerek alın ve çukurca bir sahanın içine dizin 3 Sahandaki ekmeklerin üzerine kepçe ile vişne şurubunu gezdirinSahanın kapağını kapatıp 10 dk kısık ateşte kaynatınEkmekler suyunu çekince ateşten alıp ılık servis yapınız |
|