Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, tatlısı, vişneli

Vişneli Ekmek Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Ekmek Tatlısı



Vişneli Ekmek Tatlısı


malzemeler:
500 gr toz şeker (2 su bardağı)
200 ml su (4/5 su bardağı)
500 gr taze vişne (sapları koparılmış)
1 adet fırın ekmeği
100 gr tereyağı (65 çorba kaşığı)
yapılışı:
1 Şekeri su ile tencereye koyun, karıştırarak kaynatıp eritinİçine vişneleri atın, suyunu çekip şişinceye kadar pişirin
2 Ekmekleri ay biçiminde kesinBir tepside tereyağını eritinYağ kızınca ekmekleri tepsiye yerleştirin, her iki yanınıda alıtn sarısı renk alıncaya kadar kızartınKızaran ekmekleri süzdürerek alın ve çukurca bir sahanın içine dizin
3 Sahandaki ekmeklerin üzerine kepçe ile vişne şurubunu gezdirinSahanın kapağını kapatıp 10 dk kısık ateşte kaynatınEkmekler suyunu çekince ateşten alıp ılık servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.