Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keklik, mantarlı, salatası, yabani

Yabani Mantarlı Keklik Salatası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yabani Mantarlı Keklik Salatası




Yabani Mantarlı Keklik Salatası (İtalya)
Malzemeler: 4 tatlı kaşığı sirke, 4 tatlı kaşığı cevizyağı (ya da ayçiçek yağı), 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber (iri dövülmüş), 6 keklik göğsü (toplam 12 dilime kesilmiş; deri ve sinirleri alınmış), 15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı, 180 g yabani mantar (ya da kültür mantarı; ayıklanıp temizlenmiş ve iyice yıkanıp süzdürüldükten sonra kurulanmış), bir tutam tuz, 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı, bir tutam karabiber (taze çekilmiş), semizotu ya da benzeri yeşillik (süsleme için)

Yapılışı:
Pek derin olmayan bir tencereye sirkenin yarısı, cevizyağının (ya da ayçiçek yağının) yarısı ve karabiberi koyup, karıştırın Keklik göğüslerini de tencereye yerleştirip, her yanlarını karışıma iyice buladıktan sonra, tencereyi buzdolabında en az 8 saat bekletin (zaman zaman buzdolabından çıkarıp keklik göğüslerini altüst edin)

Kalın dipli bir tencerede tereyağını eritip, mantarları ekleyin ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, sularını bırakmaya başlayıncaya kadar pişirin Sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın

Kalın dipli bir kızartma tavasını, yağlamadan harlı ateşe oturtup, iyice ısıtın Buzdolabındaki tencereyi alıp, keklik göğüslerini süzdürmeden, üstlerine bulanmış karışımla birlikte kızgın tavaya yerleştirerek, harlı ateşte her iki yanlarını 2'şer dakika pişirin Tavayı ateşten alıp, keklik etlerinin ılık kalması için üstünü örterek bir kenara bırakın

Bir kâseye kalan sirkeyi ve tuzu koyup, karıştırarak tuzu eritin Kalan cevizyağını, ayçiçek yağını (ya da kalan ayçiçek yağına 2 tatlı kaşığı daha ayçiçek yağı ekleyin) ve karabiberi ekleyip, iyice karışıncaya kadar çırpın
Kâsedeki karışımı mantarların bulunduğu tencereye döküp, tencereyi orta ateşe koyarak mantarlı karışımı birkaç saniye ısıtın Tencereyi ateşten alıp, tavadaki göğüs dilimlerini, mantarlı karışımı ve semizotu yapraklarını 6 servis tabağına bölüştürün Tencerede kalan sirkeli salçayı kaşıkla üstlerine gezdirip, servis yapın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.