Atatürk'ten Anektodlar |
06-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk'ten AnektodlarYazar: YURDAKUL YURDAKUL Önsöz: CEMAL KUTAY “Yurdakul” sözcüğü tek başına olduğunda bir özlem ifade eder Benim için “Yurdakul” sözcüğü Halil Nuri Yurdakul olunca gerçek anlamını bulur Çünkü, şu an bir vatandaş ismi olmanın yanında on dokuz yaşında bıyıkları henüz yeni terlemiş bir gencin kişiliğinde, vatana “kul olma” hayat hikayesidir Bu kitaptaki Atatürk anılarını derleyen de o Halil Nuri Yurdakul’un oğludur Ve babası ona Yurdakul olmayı hem öz ad hem de soyadı olarak vermiştir Oğlu, ünlü hekim Prof Dr Yurdakul Yurdakul’un; babası ve arkadaşlarından derlediği bu kitapta, sanıyorum ki “Mustafa Kemal devri kişileri” için çoğunlukla ilk defa okuduğunuz, söylenecek anektodlar, anılar, olaylar bulacaksınız Bunların tümü yaşanmış gerçeklerin belleklerde hatırlanabilecek ve belki de yadırganacak olaylardır Bu “yadırgama”ya şaşmıyor, ama şuna inanıyorum ki, anlatılan olaylar ve kişileri günümüz Türkiye’sinde “efsane” sayılacaktır Cumhuriyetimiz de böylesine efsane sayılacak yiğitlik, cesaret, öngörülülük terkibi değil midir? Cemal Kutay |
|