Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çamlıca, Îmân, sait, stresli

Stresli İmân / Sait Çamlıca

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Stresli İmân / Sait Çamlıca

Okumaya asla ara vermem; çünkü beni kimse esir alamaz? diyor söze başlerken Sait Çamlıca

Kitaplara aşık, okuma eylemini özgürlük diye tanımlayan yazarı ilk kez bu kitapla tanıdım Konferansına katılmış, açılan stantta rastlamıştım bu kitaba: ?Stresli İman?

Kitabın kapağında da sorulmuş, insanı derin tefekküre sevk eden sorudur: ?Strese girenin imânından şüphe edilir mi??

Konular bu soru eksenli işleniyor

Yazar, asrın hastalığı olan stresten, bir nebze olsun başımızı kaldırıp ?şükredecek ne çok şey var? dedirtecek tespitlerde bulunuyor kitabında; stresten kurtulma reçetelerini sunuyor okuyucuya

İman Sorgulama Kitabı Değil

?Strese girenin imânından şüphe edilir mi? sorusu imânı ?var/yok? ile sınırlandırmıyor bireylerin stres karşısındaki tutumunu sorgulatıyor

?İmtihan Dünyası? ifadesini diline pelesenk eden inançlı(?) insanların antidepresanlara bağımlı hâlini, imân-stres arasındaki çelişkiyi anlatmak için kaleme alınmış

Pek çok tespit, soru/n/lar, cevaplar hep bir yerlerden âşina olduğumuz şeyler; cevaplar, çözüm önerileri, konuyla ilgili notlar, alıntılar da öyle?

Sait Çamlıca okuma sevdalısı, kitap kurdu Okuduklarından, internette gözüne takılan ?beğendiği- yazılardan sıkça not alan, oluşturduğu arşivini konferanslarından ve yazı için masa başında oturmalarından arta kalan vakitlerinde muntazaman yeniliyor

Alıntılar Fikir Dünyasına Tercüman

Stresli İman?da yazarın kendi fikir dünyasına tercüman olmuş pek çok alıntıya ?Not? ve ?Alıntı? başlıklarıyla yer verilmiş İskender Pala?dan Haşmet Babaoğlu?na; Senai Demirci?den Nevzat Tarhan?a kadar pek çok önemli ismin alıntılarıyla ve kitapta imzası olmayan birkaç yazıyla süslü Hatta öyle ki, alıntılar yazara ait yazılardan bir hayli fazla Alıntılar kitabı tabirini kullanırsak haksızlık etmiş olmayız diye düşünüyorum

Alıntılar birbirinden bağımsız gibi görünse de tüm bu yazıların özünde stres-iman arasındaki ilişkiyi iyi hâle sokacak ve bildiğimiz ?mütemadiyen unuttuğumuz- hükümler beynimize bir kez daha nakşolacak: ?Her sıkıntıda bir kolaylık vardır?, ?Allah, bize kaldıramayacağımız yükü yüklemez?

Ruhlara Şifa Niyetine

Her yaştan ve her kesimden insanın rahatlıkla okuyabileceği; akıcı, sade, samimi üslûbuyla kendini sevdiren kitap, stresi yaşamın bir köşesine hapsetmiş insanları etkileyip, harekete geçirecek cinsten ve aslında okuyan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir eser

Son sözde şu ifade yer alıyor: ?Hiçbir ilacın reçetesini okuyarak iyileşemezsiniz Reçetede yazılan kurallara uygun bir şekilde ilacı içmek gerek Bilgi kağıt üzerinde mürekkep olmaktan çıkıp eyleme dönüşmediği sürece işe yaramaz?

Evet, kitabın tadı harfindeki mânâ güzelliğini kanına, canına nakşettiğin zaman çıkar

Hadi iyi okumalar

Gül Hanım GÜRSOY

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com