Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdesti, bozulur, dokunursa, erkeğin, kadın, tenine

Kadın erkeğin tenine dokunursa abdesti bozulur mu?

Eski 06-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadın erkeğin tenine dokunursa abdesti bozulur mu?

Hanefi Mezhebine göre kadın erkeğin tenine dokunsa abdesti bozulmaz Bu meselenin kitap ve sünnetten delili şöyledir:

Abdestin ve guslün farzlarını, hangi durumlarda abdest ve gusül alınması gerektiğini bildiren Maide Suresinin 5 ayetinde, " kadınlara dokunmuşsanız" manasında "Ev lamestümü'n-nisa" ifadesi geçiyor buradaki "lems'i (dokunmayı)" Şafii mezhebi lügat ve mecaz manasında kullanıyor Bu kelimenin lugat manası, elle dokunmak, yoklamak, tenlerin birbirine değmesi" şeklindedir Hanefi mezhebi ise, "lems'i" cinsel ilişki manasında tefsir ediyor, bu durum da abdesti deği, guslü gerektiriyor
Hanefi mezhebi, dokunmakla abdestin bozulmamasına HzAişe Validemizin (ra) rivayet ettiği şu hadisleri delil olarak getiriyor:
  • "Resulullah (asm) hanımlarından birisini öper, sonra da abdest almadan namaza dururdu"
  • "Önünde cenaze gibi boylu boyuna uzanmış yatmış halde Resulullah (asm) namaz kılardı Vitir namazını kılmak istediği zaman da ayağıyla bana dokunurdu"
  • "Bir gece Resulullah (asm) yatağında bulamadım aramaya çıktım, mescitte gördüm Namaz kılıyordu secdede ayaklarını dikmiş haldeydi Ayaklarının altına elimle dokundum"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com