![]() |
Günde kaç kez seni seviyorum dersiniz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Günde kaç kez seni seviyorum dersiniz?Yavuz BAHADIROĞLU'nun yazısı Günde kaç kez seni seviyorum dersiniz? Annenizi, babanızı, eşinizi, çocuklarınızı, torunlarınızı, yakınlarınızı, arkadaşlarınızı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elbette annenizi, babanızı, eşinizi, çocuklarınızı, torunlarınızı, yakınlarınızı, arkadaşlarınızı ve dostlarınızı seviyorsunuzdur ![]() ![]() ![]() Peki, bunu onlara da söylüyor musunuz? ![]() ![]() Ya da şöyle sorayım: Günde kaç kez “Seni seviyorum” diyorsunuz? “Zaten biliyorlar” diyeceksiniz ![]() ![]() Bir gün Âlişân Efendimiz’e ashabdan biri gelmiş ve sokaktan geçen bir adamı göstererek; “Yâ Resûlallah, ben şu giden adamı çok seviyorum” demiş ![]() ![]() ![]() Hazret-i Âlişan Efendimiz sormuş: “O bunu biliyor mu?” “Hayır, çünkü henüz söylemeye fırsatım olmadı ![]() “Git hemen söyle” buyurmuş, Âlişân ![]() “Yarın söylerim” demezsiniz değil mi, sevgili dostlarım ![]() ![]() ![]() ![]() Yarın gelir, ama biz söylemek istediğimizi söyleyemeyebiliriz ![]() ![]() ![]() Ya da söyleriz, ama sesimizi duyuramayabiliriz ![]() ![]() ![]() ¥ İyi bir dostum vardı: İyiydi, ama o iyilikten beklenmeyecek bazı patavatsızlıkları (kusurları) vardı ![]() ![]() ![]() Çeşitli toplantılarda buluşurduk ![]() ![]() Ha “bugün”, ha “yarın” derken, söylemek istediklerimi bir türlü söyleyemedim ![]() ![]() ![]() Ve bir sabah dostumun öldüğünü öğrendim ![]() ![]() ![]() Ağladım: Çünkü dostumu ikaz etmeyi daima ertelediğim için, dostum kusurlarıyla birlikte ölmüştü ![]() “Keşke” diye düşündüm, “söylemiş olsaydım ![]() Hayatımızda ne kadar az “keşke” varsa sevgili dostlarım, o kadar doğru yaşıyoruz demektir ![]() Oğlum kansere yakalanmıştı ![]() ![]() ![]() Günün birinde doktor bana “Tıp bitti Yavuz Bey” dedi ![]() ![]() ![]() Tıbben yapılabilecek bir şey kalmadığını söylemeye çalışıyordu ![]() ![]() ![]() Hayatla memat arasına sıkışmış buldum kendimi ![]() ![]() ![]() Oğlumun yattığı odaya koştum, ellerini ellerime aldım ve göz yaşları arasında, “Seni çok seviyorum güzeller güzeli” diye fısıldadım, “Sakın beni bırakma ![]() Beni duyabiliyorken neden sık sık sarılmadığıma, onu sevdiğimi sık sık söylemediğime öyle bir pişman olmuştum ki, anlatamam ![]() Neyse, Yaradan onu bize bağışladı ve sık sık sevdiğimi söyleme fırsatını buldum ![]() ¥ Mezarlıklara gittiğinizde çevreden gelen seslere kulak verin: “Seni seviyorum” fısıltıları duyacaksınız ![]() ![]() ![]() Bilin ki onlar, bu cümleyi söylemekte çok gecikenlerdir ![]() ¥ Sevgiyi söylemenin çeşitli yol ve yöntemleri var, ancak bunların hiçbiri ölüm anına, yahut sonrasına ertelenmemelidir ![]() ![]() ![]() Sevdiğinizin cebine küçücük notlar koyabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Cep telefonuna sevgi mesajı çekebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Yakınınızda bile olsa duygulu bir mektup yazabilir, çok istediği bir şeyi hediye edebilir, ya da ona bir şiir yazabilirsiniz ![]() ![]() ![]() “Şair değilim” demeyin: Herkes kendince şairdir, bir şeyler karalayabilir, ve şiirle sevgi iletişimi en iyi yöntemlerden biridir ![]() Yine de sevgiyi söylemenin en iyi yöntemi, sevdiğiniz insanın gözlerinin içine bakıp gülümsemek ve “Seni çok seviyorum” demektir ![]() ![]() ![]() Bence en doğru, en kestirme, en etkileyici ve en geçerli yol budur ![]() ¥ Yaşlı adam, karısının taze mezarının başına çömelmiş, bir şeyler mırıldanıyordu ![]() ![]() ![]() Kızı kulak kabarttı ![]() ![]() Annesinin sağlığında babasının ağzından böyle bir sevgi sözcüğü duymadığı için çok şaşırdı: “Annemi bu kadar sevdiğini bilmiyordum baba ![]() ![]() ![]() Yaşlı adam kızına acı acı gülümsedi: “O da bilmiyordu, çünkü hiç söyleyememiştim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|