Beynimiz Nasıl Çalışıyor? (test) |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beynimiz Nasıl Çalışıyor? (test)Beynimiz Nasıl Çalışıyor? Uzmanlar beyni ikiye bölerek değerlendirir: Sağ beyin-sol beyin ya da sayısal beyin-sözel beyin Sağ tarafın fazla gelişmesi kişinin sözel, sol tarafın fazla gelişmesi ise sayısal zekaya işaret eder Peki sizin beyniniz nasıl çalışıyor? BEYNİNİZİN HANGİ TARAFI DAHA ÇOK GELİŞMİŞ? 1-OKULDAYKEN HANGİ DERSLERİ DAHA ÇOK SEVERDİNİZ? A- TÜRKÇE, RESİM, SOSYAL VB B- FENLE İLGİLİ OLANLARI 2-HANGİ TİP SPORLARI YAPMAKTAN HOŞLANIRSINIZ? A-TEK BAŞINA YAPILANSPORLARI B-TAKIM SPORLARINI 3-GÖRDÜĞÜNÜZ RÜYALARI NE SIKLIKLA HATIRLARSINIZ? A-SIK SIK B-ENDER OLARAK YA DA HİÇ 4-ELLERİNİZİ VE MİMİKLERİNİZİ, KONUŞURKEN NE KADAR KULLANIRSINIZ? A-ÇOK KULLANIRIM B-ÇOK AZ KULLANIRIM 5-İKİ ELİNİZİN PARMAKLARINI BİRBİRİNE GEÇİREREK KAPATIN HANGİ ELİNİZİN BAŞ PARMAĞI ÜSTTE KALIYOR? A-SAĞ B-SOL 6-ŞU AN SAATİN KAÇ OLDUĞUNU TAHMİN EDİNŞİMDİ SAATE BAKIN, YANILMA PAYINIZ NE KADAR? A-ON DAKİKADAN FAZLA B-ON DAKİKADAN AZ 7-AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİNİ DAHA KOLAY HATIRLARSINIZ? A-İNSANLARIN YÜZLERİNİ B-İNSANLARIN İSİMLERİNİ 8-İKİ GÖZÜNÜZÜ AÇIK TUTARAK ELİNİZDEKİ KALEMİ,BİR CAM KENARI VEYA KAPI KENARI İLE HİZALAYINSONRA SOL GÖZÜNÜZÜ SONRA SAĞ GÖZÜNÜZÜ KAPATIN HANGİ GÖZÜNÜZÜ KAPATINCA KALEM DAHA AZ OYNUYOR? A-SOL GÖZÜMÜ KAPATINCA B-SAĞ GÖZÜMÜ KAPATINCA SONUÇ: "A" LARIN SAYISI FAZLA İSE,SAĞ BEYNİNİZ DAHA FAZLA GELİŞMİŞTİR "B" LER FAZLA İSESOL BEYNİNİZİN DAHA FAZLA GELİŞTİĞİNİ GÖSTERİR "Ben Sol Beyinli Biriyim Çünkü" *Mantık Yürütürüm *Lineer Düşünürüm *Sınıflandırır,İsimlendirir, *Dizer,Listeler Yaparım *Analiz Ederim *Yapı İncelerim *Matematiksel İşlemler Yaparım *Bilinçli Hareket Ederim *Dili Doğru Kullanırım *Detayları Görürüm *İnceler Ve Odaklanırım *Bütünü Değil Parçayı Görürüm *Sistemli Ve Disiplinli Çalışırım *Objektif Davranırım "Ben Sağ Beyinli BiriyimÇünkü" *Hayal Ederim *Duyduklarımı Unutmam *Hissederim *Koku Almak,Tat Almak Benim için önemlidir *Sezgilerimi Kullanırım *İçgüdülerim Kuvvetlidir *Yaratıcıyım *Sübjektifim *Boyutları İyi Algılarım *Ritim Duygum Gelişmiştir *Bir Bütün Olarak Görürüm *Duygularımla Hareket Ederim |
|