Besmeleli ve Besmelesiz Et! |
06-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Besmeleli ve Besmelesiz Et!Çeşitli üniversitelerde görev yapan ve tıbbın farklı alanlarında uzman olan 30 profesörden oluşan bir araştırma grubu, besmeleyle kesilen hayvan etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri arasında herhangi bir fark olup olmadığını ortaya koymak amacıyla laboratuar ortamında deneysel incelemeler yapıyorlar Araştırmanın metod ve tekniği konusunda bilgi veren Şam Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof Dr Nebil Şerif, besmeleyle kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açık kırmızı gül rengini aldığı, besmelesiz kesilen et numunelerinin ise siyaha yakın koyu kırmızı bir renge büründüğü görülüyor PROF Şerif ayrıca, besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlamadıklarını, besmelesiz etlerin teşhisinde ise sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tespit edildiğini söylüyor Besmelesiz kesilen etlerin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar tespit edilirken, besmeleyle kesilen etlerin dokularında buna benzer herhangi bir sonuca rastlanmadığı tespitinde bulunuluyor… |
|