![]() |
Bir Hristiyan misyonerin Türkiye günlüğü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Hristiyan misyonerin Türkiye günlüğüTebessümlerinize mani olamayacaksınız 8 Temmuz İşte Türkiye'deyim; bölge sorumlusu Tommy arkadaşla havaalanından kalacağımız eve giderken hayli uyarıcı bilgiler aldım; "Hemen başlama, biraz sağını solunu tanımalısın; Türkler acayip bir millettir" filan diye bir şeyler söyledi, ama aldırış etmedim ![]() bile zayi edilmemeli; görev kutsal, görev ağır ![]() 9 Temmuz Tommy'nin yanıldığı açık; bugün ilk tebliğimi yaptım bile ![]() öylece oturuyordu ![]() saatlerce dinlerken ruhumun göklere değdiğini hissetmiştim ![]() simitçi, sonradan o adamın sağır olduğunu söyleyince biraz moralim bozuldu ama olur öyle şeyler ![]() 11 Temmuz Üçüncü gün; Tommy hâlâ "erken henüz" diye ısrar ediyor ![]() bu; kurtulması gereken o kadar çok ruh var ki burada ![]() semt pazarına ![]() çelik tencere takımım vardı ![]() Önemli değil, tencere gerekli bir araç nasıl olsa ![]() Tencereci arkadaşa müjdeyi tebliğ ettim ![]() fedâ ![]() ![]() Söz verdi, pazar toplantılarına gelecek; hatta bana bir adres bile verdi ![]() adrese gidersem bir sürü insanı misyona katabilirmişim ![]() 21 Temmuz Tommy hâlâ "gitme, bak karışmam" diyor; işte bu aşırı ihtiyatkârlık yüzünden buralarda İsa'nın mesajı yeterince bilinmiyor zaten ![]() şehrin kenarında kalabalık bir mahallede bir apartmanın altıncı katına çıktım ![]() salona geçtik ![]() ![]() parmağıyla "sus" işareti yaptı ![]() gelince herkes gibi ben de ayağa kalktım ![]() vaaz vermeye başladı ![]() ![]() Toplantıdan sonra herkes birbirine sarıldı, yeniden çay ikram edildi ![]() Burayı sevdim, yarın da geleceğim ![]() 2 Ağustos Yine aynı şeyler oldu; bir ara fırsat bulup salondaki arkadaşları misyona kazandırayım dedim ![]() aklıma geldi ![]() ![]() güzel anlatıyor ki başladım ağlamaya ![]() ![]() yedik ![]() 12 Ağustos Tommy beni tesbihle oynarken yakaladı ![]() ![]() "Dükkanın birinden aldım ![]() ![]() yerine geçiyor ![]() 6 Eylül Bugün hep birlikte camiye gittik ![]() nasıl ibadet ediyorlar ![]() cemaatten ![]() ![]() temiz değil ama abdest çok güzel bir olay ![]() hepsini Protestan etmezsem bana da Mahmut demesinler! 16 Eylül "Nereden çıktı bu Mahmut?!" diye çıldırdı Tommy ![]() ![]() Anlamadı ![]() ![]() ![]() çıkarmıyor, toplantılara muntazaman devam ediyorum; ezan okununca "Hadi camiye gidelim, Mahmut ![]() ![]() fısır?" diye sordum ![]() ![]() ![]() öğretmeliyim ![]() 1 Ekim Tommy beni evden atmaya kalkıştı dün ![]() Müslüman yapacaklar enayi ![]() ![]() içyüzünü öğrenmeye çalışıyorum Pastör Tommy" dedim ![]() "Sırlarını öğrendiğim an, bunları sürü halinde önüme katıp Sarayburnu' ndan denize sokup cümlesini birden çatır çatır vaftiz etmezsem bana da Mahmut demesinler ![]() ![]() ![]() ![]() gelen aylığımı da kesti ![]() aralarında para toplayıp verdiler ![]() ![]() Bugün Mecit'in evine taşınıyorum ![]() Az kaldı, az ![]() ![]() 6 Kasım Mecit benim için istihareye yatmış; "Yeşil gördüm, Mahmut ![]() içindeydin, hidâyet nasip oldu sana, ne mutlu ![]() ![]() etmiyorum, fakat hoşuma gitmedi de değil ![]() 9 Kasım Bugünlerde cemaate İngilizce dersleri vermeye başladım; sabah namazını topluca edâ ettikten sonra kuşluk vaktine kadar ders veriyorum ![]() öğle arasında tefsir dersleri yapıyoruz ![]() zannediyorlar ![]() 21 Kasım Yeni damat olduğum için dört günden beri günlük yazamadım ![]() teyzesinin kızı Sabiha ile nikahlandık dün ![]() kıydı sağ olsun ![]() çabucak geçti ![]() ![]() seni defterden sildiler ![]() ![]() işte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 28 Kasım Ne kadar üzgünüm ![]() ![]() kayıtları kapanmışmış ![]() alır giderim, ama ben olayı içeriden, herkesle bütün mü'minlerle birlikte yaşamak istiyorum oysaki ![]() 19 Aralık Öğleden sonra yayıncımla sözlü anlaşma yaptık; ilk eserim iki ay sonra çıkıyor:"İslâm'ın selefî boyutlarına dinamik bakışlar" ![]() iki lira yaparsak üç yüz bin satarız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|