Karışık Otlu Salata |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Otlu SalataAçıklama Bulguru suyla beraber orta boy bir kabın içine koyun 15 dakika ya da suyu eminceye kadar bekletin Maydanozun kart saplarını ayıklayın Diğer baharlı otlarla birlikte iyice yıkayıp kurulayın Malzemeler 3/4 su bardağı bulgur 3/4 su bardağı su 150 gr taze maydanoz 30 gr taze soğan 2,5 su bardağı taze fesleğen yaprağı 1,5 su bardağı taze nane yaprağı 4 taze soğan, ince doğranmış 3 orta boy domates, doğranmış 1/3 su bardağı limon suyu 1/4 su bardağı zeytinyağı tuz Tarifi [*]Bulguru suyla beraber orta boy bir kabın içine koyun 15 dakika ya da suyu eminceye kadar bekletin [*]Maydanozun kart saplarını ayıklayın Diğer baharlı otlarla birlikte iyice yıkayıp kurulayın Büyük ve keskin bir bıçakla ya da mutfak robotunda ince doğrayın [*]Bulgur, maydanoz, taze soğan, nane, fesleğen, domates, limon suyu ve zeytinyağını servis tabağına koyup iyice karıştırın İhtiyaç duyduğunuz ölçüde buzdolabında soğumaya bırakın |
|