Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balkabağı, tatlısı

Balkabağı Tatlısı

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Tatlısı




MALZEMELER
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz

HAZIRLANIŞI
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun Çekirdeklerini çıkarın Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin Kabakların üstüne toz şekerini serpin Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yokturBir bardak su yeterlidir Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce kısarak üzerine,parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin Altını kapatıp ateşten çekin Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.