Havuçlu Toplar Tatlı |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Toplar TatlıMalzemeler : 1 kg havuç 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı ceviz 50 gr margarin 1 paket bisküvi 1 çay kaşığı tarçın Hindistan cevizi Yapılışı : - Havuç rendenin ince tarafıyla rendelenir - Bir tavaya havuçlarla şeker koyulup, havuçlar suyunu çekene kadar pişirilir - Havuçlar ılıdıktan sonra ceviz, margarin, robotta un haline getirilmiş bisküviler ve tarçın ilave edilerek iyice yoğurulur - Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır - Bir tabağa hindistan cevizi koyulup, hazırlanmış toplar hindistan cevizine bulanır Servis tabağına dizilir - İstenirse her topa bir kürdan batırılıp servis yapılır Afiyet olsun… |
|