![]() |
Söylenmesi Caiz Olmayan Sözler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Söylenmesi Caiz Olmayan SözlerSöylenmesi Caiz Olmayan Sözler 1- Bir alet çalışmayınca veya bozulunca azizlik etti demek uygun değildir ![]() ![]() ![]() 2- Çocuk yedinci kattan düştü ![]() ![]() ![]() ![]() 3- Günahkâra veya kâfire, (Günah keçisi) demek caiz değildir ![]() 4- Ana babası Hıristiyan olan, namazda zammı sure olarak (Rabbenağfirli velivalideyye ![]() ![]() ![]() ![]() 5- (Haram ama seviyorum) demek haram olur, küfür olmaz ![]() 6- (Allah yazdıysa bozsun) demek, dua niyetiyle caizdir ![]() 7- Kâfire, (dayı, amca, dayıcığım, buyurun) demek, âdet olarak söylendiği için caizdir ![]() 8- Allah bizi düşündüğü için göz vermiş demek caiz olmaz ![]() ![]() 9- (Allah kuşlara kanat vermeyi ihmal etmemiş) demek uygun değildir ![]() ![]() ![]() ![]() 10- Yüzünü gören Cennetlik veya hacı oluyor, demek caiz olmaz ![]() ![]() ![]() 11- Müslümana şeytan gibi adam demek caiz değildir ![]() ![]() 12- Müslüman ölü için (Toprağı bol olsun) demek caiz olmaz, bu ifade gayri müslimler için kullanılır ![]() 13- (Allah kuşların planını kader defterine çizerken yakıt ihtiyaçlarını da hesaba katmış) demek caiz ise de böyle ifadeler kullanmak uygun olmaz ![]() 14- (Allah insanın binasını hücre tuğlası ile örmüş) demek caiz ise de dememelidir ![]() 15- Kâfire yaptığı iyilik için Allah razı olsun ifadesini imana gelmesini veya "Allah razı olduğu şekle çevirsin" diye niyet ederek söylemek caizdir ![]() 16- (Allah unutmadı) demek edepsizlik olur ![]() ![]() 17- (Allah yarattı demem döverim, almadan vermek Allah’a mahsus) gibi sözler küfür olmaz, ancak, Allahü teâlânın ismini, gereksiz yere kullanmak hürmetsizlik olur ![]() ![]() 18- Şerefsizim ki doğru söylüyorum demek caiz değildir ![]() ![]() 19- (Anam avradım olsun) demek küfür olmaz ![]() ![]() 20- İlah yerine, (Ey rahmeti bol padişah) demek, ibadet olmayan yerlerde caizdir ![]() 21- Eskimiş Kur'an demek caiz değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 22- Kur'an için antivirüs programı, Resulullah için yürüyen Kur'an, Savaş Peygamberi, Allah için mimar, sanatçı diyenler var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23- Bazıları, “Domuz oğlu domuz, domuz gibi bakıyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 24- (Anladıysam Arap olayım) demek uygun değildir ![]() ![]() 25- (Allah bana kulum demesin) diyerek yemin etmek caiz değildir, çok tehlikelidir ![]() 26- Allah’a akıl sahibi demek caiz değildir, akıl mahlûktur ![]() ![]() 27- Eskiden mürşid-i kâmiller vardı, ama dünya işlerinden anlamazlardı demek caiz değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 28- İnsanlar için, (Beni ihya etti, beni ihya ettiniz) demek caiz değildir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|