Prof. Dr. Sinsi
|
Günümüzdeki Helal ve Haramlar bakın dinimize nereden girmiş?
Sizlere bugün İslam dinine sokulan, kur’anın açıkladığından başka haram ve helal lerin nerelerden dinimize sokulduklarına çok güzel örnekleri Tevrat’tan vereceğim İşte hadisleri kayıtsız şartsız kabul edip Kur’an ile karşılaştırmadığımızda, nelere iman ediyoruz lütfen iyi görelim ve düşünelim Önce sizlere kur’andan bazı ayet örneklerini vermek istiyorum, Yaradan haram ve helal konusunda acaba neler söylemiş Kur’ana bakalım ki, daha sonra Tevrat ta yazan ile doğru karşılaştırabilelim İlk önce vereceğim ayete dikkat edelim, Peygamberimiz aile içinde eşlerin hoşnutluğunu sağlamak adına Yaratanın bir helal dediğini, haram demesinden sonraki, Rabbim in peygamberimizi uyarısını görelim, Yaratandan başka kimsenin bir helali haram yapamayacağı daha iyi anlaşılsın
(Tahrim Suresi 1 Ey Peygamber! Allah'ın sana helal kıldığı şeyi, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek neden haramlaştırıyorsun? Allah Gafur’dur, Rahîm'dir )
Şimdide Kuranda geçen bazı helal ve haram konusunu aydınlatacak açık ve net ayetleri görelim![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
( Enam Suresi 145 De ki: "Bana vahyolunanlar içinde, bu haram dediklerinizi yiyecek birine yasaklanmış bir şey bulamıyorum Yalnız şunlardan biri olursa başka: leş, akıtılmış kan, domuz eti -ki o bir pisliktir- Allah'tan başkası adına boğazlanmış bir murdar " Iztırar haline düşen, başkasının hakkına dokunmamak, zorunluluk sınırını da aşmamak şartıyla bunlardan yiyebilir Çünkü senin Rabbin çok bağışlayıcı, çok merhametlidir )
(Hac sur 30: İşte böyle Kim Allah'ın yasaklarına saygılı olursa bu, Rabbi katında kendisi için çok hayırlı olur Karşınızda okunarak açıklananlar hariç, tüm hayvanlar size helal kılınmıştır Artık putların pisliğinden, yalan sözden uzak durun )
(Maide Suresi 87: Ey iman sahipleri! Allah'ın size helal kıldığı şeylerin temiz ve güzel olanlarını haramlaştırmayın; azıp sınırı aşmayın; Allah azıp sınırı aşanları sevmez )
(Yunus Suresi 59 De ki: "Ne oldu size de Allah'ın size rızık olarak indirdiği şeylerden bir haram yaptınız bir de helal?" De ki: "Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz?")
(Sur 116 ayet; Yalan düzerek Allah'a iftira etmek için, dillerinizin uydurma nitelendirmeleriyle "Şu helaldir, şu da haramdır!" demeyin Yalan düzerek Allah'a iftira edenler kurtulamazlar )
Değerli arkadaşlarım bu sözler rabbim in kurandaki sözleri, haram ve helal konusunda tek yetkili bizzat kendisi olduğu şu sözünden anlaşılmıyor mu zaten (De ki: "Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz?" ) ve bakın bir ayetinde de bizleri nasıl kurandan sorumlu olacağımızı da açıkça belirtiyor
(Zühruf Suresi 44:Gerçek şu: Bu Kuran sana ve toplumuna elbette ki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür Bu kitaptan sorumlu tutulacaksınız )
Yukarıdaki ayetleri önce düşünelim, birde bize öğretilenleri hatırlayalım Örneğin tek tırnaklı çift tırnaklı, ahtapot, ıstakoz ve benzerleri yenir mi yenmez mi sözlerini düşünelim, geviş getiren hayvanların yeneceği bilgileri, daha sonrada aşağıda Tevrattan aldığım sözlerle karşılaştıralım Göreceksiniz ki bize öğretilenlerin bir kısmı nasılda tevrattan alınmış, Kur’an ile hiçbir ilgisi yok Kur’anın hiç ama hiç bahsetmediği konular, daha doğrusu bu yorumu size bırakıyorum ama lütfen ön yargılı olmadan, bizlere öğretilenleri doğru çıkarmak adına telaşa düşmeden Eğer Tevrat’ta geçenleri savunursanız bilin ki Kuranı görmezden gelmektesiniz demektir Rica ediyorum lütfen aşağıdaki yazılanları tekrar okuyup doğruda birleşelim ki, bizlere kurulan Yahudi tuzaklarından artık kurtulalım Rabbim sizleri kur’andan hesaba çekeceğim diyorsa, bize öğretilenler ile kur’anı karşılaştıralım ki, hesabı doğru verebilelim Yorum sizlerin SAYGILARIMLA Haluk GÜMÜŞTABAK![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
TEVRATTAN ALINTILAR;
Eti Yenen ve Yenmeyen Hayvanlar
(Yas 14:3–21)
BÖLÜM 11
Lev 11: 1 RAB Musa'yla Harun'a şöyle dedi:
Lev 11: 2 "İsrail halkına deyin ki, 'Karada yaşayan hayvanlardan şunların etini yiyebilirsiniz:
Lev 11: 3 Çatal ve yarık tırnaklı, geviş getiren hayvanların tümü![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 4 Ancak geviş getiren ve çatal tırnaklı olan hayvanlardan etini yememeniz gerekenler şunlardır: Deve geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir Sizin için kirli sayılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 5 Kaya tavşanı* geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir Sizin için kirli sayılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 6 Tavşan geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir Sizin için kirli sayılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 7 Domuz çatal ve yarık tırnaklıdır, ama geviş getirmez Sizin için kirli sayılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 8 Bu hayvanların etini yemeyecek, leşine dokunmayacaksınız, sizin için kirlidir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 9 "'Suda yaşayan hayvanlardan şunların etini yiyebilirsiniz: Denizde, akarsularda yaşayan pullu ve yüzgeçli canlıların etini yiyebilirsiniz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 10 Denizdeki ve akarsulardaki bütün pulsuz ve yüzgeçsiz canlılar -suda toplu halde yaşayanlar ve ötekiler- sizin için iğrenç sayılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 11 Bunlar sizin için iğrenç sayılacak Etlerini yemeyecek, leşlerinden tiksineceksiniz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 12 Suda yaşayan bütün pulsuz ve yüzgeçsiz canlılar sizin için iğrenç sayılacak![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 13 "'Tiksindirici kuşların etini yemeyecek, şunları iğrenç sayacaksınız: Kartal, kuzu kartalı, kara akbaba,
Lev 11: 14 çaylak, doğan türleri,
Lev 11: 15 bütün karga türleri,
Lev 11: 16 baykuş, puhu, martı, atmaca türleri,
Lev 11: 17 kukumav, karabatak, büyük baykuş,
Lev 11: 18 peçeli baykuş, ishakkuşu, akbaba,
Lev 11: 19 leylek, balıkçıl türleri, ibibik, yarasa![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 20 "'Dört ayaklı ve kanatlı böceklerin hepsi sizin için iğrençtir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 21 Ama dört ayaklı ve kanatlı olup ayaklarını sıçramak için kullanan bazılarının etini yiyebilirsiniz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 22 Şunları yiyeceksiniz: Bütün çekirge türleri, küçük çekirge, cırcırböceği, ağustosböceği![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 23 Öbür dört ayaklı, kanatlı böceklerin hepsi sizin için iğrenç sayılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 24 "'Sizi kirletecek şeyler şunlardır: Aşağıdaki hayvanların leşine dokunan akşama kadar kirli sayılacaktır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 25 Kim aşağıdaki hayvanların leşini taşırsa giysilerini yıkayacak ve akşama kadar kirli sayılacaktır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 26 Çatal tırnaklı ama tırnağı yarık olmayan ve geviş getirmeyen her hayvan sizin için kirlidir Bunlara dokunan da kirlenmiş sayılır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 27 Dört ayaklı hayvanlardan pençelerini yere basarak yürüyenler sizin için kirlidir Bunların leşine dokunanlar akşama kadar kirli sayılacaktır![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 28 Bunların leşini taşıyanlar giysilerini yıkayacak ve akşama kadar kirli sayılacaktır Çünkü bu hayvanlar sizin için kirlidir![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
Lev 11: 29–30 "'Küçük kara hayvanları içinde sizin için kirli sayılanlar şunlardır: Gelincik, fare, bütün kertenkele türleri -geko, varan, duvar kertenkelesi, düz keler- bukalemun![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif)
(kutsalkitap tk)
|