Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cümle

Cümle

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cümle

Bir duyguyu, bir düşünceyi, bir haberi, bir dileği bildiren sözlere cümle denir “Arkadaşımı severim”, “Sınıfı kapısı açıldı”, “Ne mutlu Türküm diyene” sözleri, ayrı yarı birer cümledirCümlelerde, uzunluk ve kısalık, belirli değildir Bir cümle, uzun da olabilir, kısa da olabilir Önemli olan, cümlelerde, isteklerimizi tam olarak anlatabilmiş olmamızdır Cümleye başlarken, ilk kelimenin ili harfi, daima büyük harflerle yazılır Cümlenin sonuna da nokta konur Böylece, her cümlenin, bir bütün olduğu belirtilmiş olur

Cümleler, kelimelerden meydana gelir Fakat, bir cümle meydana getirmek için, kelimeleri yan yana sıralamak ye ter değildir Anlatmak istediğimiz her hangi bir düşünce için gerekli kelimeleri bulduktan sonra, bunları cümle içinde aldıkları yerlere göre sonlarına eklemeler yaparak düzenlememiz gerektir

Bir kelimenin, başlı başına bir anlamı vardır Bir cümle için gerekli kelimeleri yan yana getirdiğimizde, bunların ayrı ayrı anlamları vardır Fakat, bu kelimelerin, kendi aralarında bir düzene getirerek, isteklerimizi anlatabilecek duruma gelmeleri için, anlatabilecek ferle değişiklik yapmak gereklidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com