Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bul, söz, tdk

TDK Söz Bul 04.05.2011

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

TDK Söz Bul 04.05.2011

Türkçe Sözlük'ten günün sözü

biat, -ti isim, eskimiş Arapça 1 Bir kimsenin egemenliğini tanıma 2 tarih Osmanlı Devleti'nde padişah öldüğünde tahta geçecek oğlunun devlet yönetimindeki etkili gruplarca kabul edilip onaylanması

Yabancı sözlere TDK'nin önerdiği Türkçe karşılık

sirkülasyon Fransızca circulation "1 ekonomi Alışveriş ve hizmet karşılığının ödenmesini sağlamak üzere paranın el değiştirmesi 2 anatomi Kan dolaşımı 3 ekonomi Para ve para yerine geçen bono, senet vbnin geçerli olması, sürümde bulunması 4 ekonomi Mal veya paranın elden ele dolaşması" anlamlarındaki bu söz için Kurumumuzca dolanım karşılığı önerilmiştir

Bir yazım kuralı

Alay, kinaye veya küçümseme anlamı kazandırılmak istenen sözden hemen sonra yay ayraç içinde ünlem işareti kullanılır: Adam, akıllı (!) olduğunu söylüyor

Günün atasözü/deyimi

gözden (gözünden) sürmeyi çalmak (çekmek)
Hırsızlıkta çok becerikli, çok usta olmak
Deyim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com