Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kesirler

Kesirler..

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kesirler..

KESİRLER BİR HİKAYE? Üç kardeş deve üzerinde seyahat eden matematikçi Beremiz ile arkadaşına bir soru sorarlar: Babaları ölmeden önce üç kardeş arasında paylaşılmak üzere onlara 35 deve bırakmıştır: bir kardeşe yarısı, diğerine üçte biri, bir diğerine ise dokuzda biri Kardeşlerin bir türlü çözemedikleri bu soruya siz olsaydınız nasıl bir cevap verirdiniz? KESİRLER KONUŞSA Akıl haritası Kesir heykelleri a Ben şu an ???dayım b Sayı doğrusu yolundaki doğal sayı komşularım c Bölümlerim d Günlük yaşamda sıklıkla kullanıldığım yerler DOĞAL SAYILAR VARKEN Maslow?un ?Ihtiyaçlar Felsefesi? Kesirler nasıl bir gereksinimden doğdu? ?Kesir? kelimesinin çağrıştırdıkları : Kesmek, bölmek, parçalara ayırmak vb Günlük yaşamımızda kesirler? Pasta keserken, birşeyleri eşit parçalara ayırırken, notalarda vb Hangi meslek grupları kesirleri sıklıkla kullanır? KARELERİ KAÇ FARKLI ŞEKİLDE İKİYE BÖLERSİNİZ? KESİRLER Denk kesirler Kesirlerin karşılaştırılması Kesir toplamlarına ilişkin tahminler Toplama ve çıkarma kelimelerinin çağrıştırdıkları (eklemek, büyütmek, arttırmak, eksiltmek, azaltmak, indirmek vb) KESİRLER Siz olsanız iki kesri nasıl toplar/çıkarırsınız? Çarpma/bölme işlemi Sözlü ifade ?Kesirlerle Düşünmediklerimiz? KESİRLER VE MÜZİK Bemol-diyez Müzikte vuruşlar Notalar Orkestra ve matematik RESİM Farklı geometrik şekilleri tanıma İstenilen kesirlere göre bu şekilleri kesme Kolaj tekniği ile kendi resmini oluşturma KESİRLER VE FEN BİLGİSİ Ağaçlar Su Erozyon PROBLEMLER Gazete Problemler KESİRLER VE Domino kartları Domino kartlarını geliştirme Oyun kartları ( yüzde/kesirler/ondalık sayı ilişkisi) Bir kesir hafıza kaybına uğrarsa?
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com