Lüfer Pilavı |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lüfer PilavıMALZEMELER 4 adet orta boy Lüfer balığı 1 çorba kaşığı - 2 tatlı kaşığı Tuz 400 gr Pirinç 100 gr margarin 1 tatlı kaşığı Tarçın 2 bardak Su HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kaçlar tuzlu ılık su ilave edin Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın Bu arada balıkları temizleyin Karın kısmını keskin bir bıçakla yarıp, iç organlarını çıkarıp atın Galsemalarını da temizleyin Balıkları bol suyla yıkayıp, bir süzgece aktarın Suları süzülünce, her iki yanlarını da 1 tatlı kaşığı tuz ile tuzlayın Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin Yağı, lüferlerin tamamını alabilecek büyüklükte bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve sıcak olarak da suyu ilave edin 2-3 dakika kaynamaya bırakın Kevgirle birkaç kere karıştırın Üzerini kevgirin tersiyle düzeltin Balıkları muntazam bir biçimde pilavın üzerine yerleştirin Tencerenin kapağını sıkıca örtün Ateşi iyice kısın Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, balıkları sıcak bir kaba aktarın Kabın üzerini bir kapakla örtün Pilavın üzerine temiz bir bez yerleştirin Kapağı kapatın Pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15 20 dakika demlendirin |
|