Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, pilavı

Kabak pilavı

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak pilavı




MALZEMELER
Pirinç 1 kg
Dana eti 1 kg
Kış kabağı 1 kg
Soya yağı 6 çorba kaşığı
Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
Et suyu 15 lt
Tuz
Karabiber


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 27 gr
Yağ 16 gr
Karbonhidrat 88 gr
= 3523 Kj
842 kcal

HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin Pirinci yıkayıp süzün Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 15 lt et suyunu üzerine boşaltın Suyunu çekene kadar ateşte pişirin Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.