Kabak pilavı |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabak pilavıMALZEMELER Pirinç 1 kg Dana eti 1 kg Kış kabağı 1 kg Soya yağı 6 çorba kaşığı Kuş üzümü 3 çorba kaşığı Et suyu 15 lt Tuz Karabiber SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ : Protein 27 gr Yağ 16 gr Karbonhidrat 88 gr = 3523 Kj 842 kcal HAZIRLANIŞI Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin Pirinci yıkayıp süzün Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 15 lt et suyunu üzerine boşaltın Suyunu çekene kadar ateşte pişirin Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin |
|