Çin Usulü Pilav |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çin Usulü PilavMALZEMELER 1 adet dilimlenmiş orta boy soğan 2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates 2 adet dilimlenmiş havuç 1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam) Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir) 1 porsiyon pişirilmiş pirinç HAZIRLANIŞI Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın Pilavla karıştırarak servis yapın |
|