Çeşnili Pilav (4 Kişilik) |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çeşnili Pilav (4 Kişilik)MALZEMELER 15 Su Bardağı Pirinç 2 Su Bardağı Su 1 Salçalık Kırmızı Biber 1 Çarliston Biber 100 gr Mantar 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Domates 6 Siyah Zeytin Bir Tutam Safran Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın Ateşten alıp pilava ilave edin Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın Sıcak olarak servis yapın |
|