Ayvalı Bulgur Pilavı (6 Kişilik) |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Bulgur Pilavı (6 Kişilik)MALZEMELER 1 Ayva 1 Soğan 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık 15 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Bulgur 1/2 Çay Kaşığı Safran HAZIRLANIŞI Ayvanın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleştirin Dolmalık fıstığı ekleyip kavurduktan sonra safranı ilave edin Tencereye 15 su bardağı su döküp kaynamaya bırakın Su kaynayınca dilimlenmiş ayvaları ve bulguru ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|