Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik) |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ali Paşa Pilavı (6 Kişilik)MALZEMELER 2 Su Bardağı Pirinç 3 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Su Bardağı Et Suyu 100 gr Kıyma 1 Diş Sarmısak 1 Soğan 1/2 Su Bardağı Dolmalık Fıstık 1 Fincan Antepfıstığı 1 Kahve Fincanı Kuru İzmir Üzümü Tuz HAZIRLANIŞI Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin Sıcak olarak servis yapın |
|