Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, bulgur, pilavı

Bezelyeli Bulgur Pilavı

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Bulgur Pilavı




Malzemeler:
- 2 su bardağı bulgur
- 1 buçuk su bardağı bezelye
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı margarin
- Yarım su bardağı mısır
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Sivribiberlerin tohumlarını çıkartıp, doğrayınız, sarımsakları kıyınız Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız Dereotunu kıyınız Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurunuz Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz En son olarak içine mısırı, bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuz ve karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişiriniz Demlenen bulgur pilavını sıcak olarak servis ediniz

ALINTIDIR


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.