Perdeli Pilav |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Perdeli PilavMalzemeler: - 4 tavuk göğsü - ½ kg pirinç - yarım kg un - 250 gr badem - 4 kaşık yoğurt - 1 tutam tuz - 3 yumurta - 1 çay kaşığı karbonat - karabiber - margarin - 1 çay bardağı sıvı yağ Hazırlanışı: 1 paket margarin, 4 kaşık yoğurt, 1 tutam tuz, 3 yumurta, aldığı kadar un, 1 kaşık karbonat veya kabartma tozunu hamur yapıp, 20 dakika bekletin Tavuğu haşlayıp, didikleyin Pilavı pişirin(pirince 3 su bardağı su ile, ve 1 çay bardağı sıvı yağda yapın) Pişen pilava tavukları karıştırın Kabuğu soyulmuş tatlı bademi hafifçe çevirin ve onu da karıştırın Hamuru ikiye bölün ve yağlanmış tepsiye hamurun yarısını açıp koyun Tepsinin yüksek kenarlı ve yuvarlak olmasına dikkat edin Hamurun içine pilavı koyun ve düzeltin İkinci parça hamuru da açın ve üzerine hava almayacak şekilde kapatın Üzerini kalan bademlerle süsleyin 170°C’de 20 dakika pişirin |
|