Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
perdeli, pilav

Perdeli Pilav

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Perdeli Pilav




Malzemeler:
- 4 tavuk göğsü
- ½ kg pirinç
- yarım kg un
- 250 gr badem
- 4 kaşık yoğurt
- 1 tutam tuz
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- karabiber
- margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
1 paket margarin, 4 kaşık yoğurt, 1 tutam tuz, 3 yumurta, aldığı kadar un, 1 kaşık karbonat veya kabartma tozunu hamur yapıp, 20 dakika bekletin Tavuğu haşlayıp, didikleyin Pilavı pişirin(pirince 3 su bardağı su ile, ve 1 çay bardağı sıvı yağda yapın) Pişen pilava tavukları karıştırın Kabuğu soyulmuş tatlı bademi hafifçe çevirin ve onu da karıştırın Hamuru ikiye bölün ve yağlanmış tepsiye hamurun yarısını açıp koyun Tepsinin yüksek kenarlı ve yuvarlak olmasına dikkat edin Hamurun içine pilavı koyun ve düzeltin İkinci parça hamuru da açın ve üzerine hava almayacak şekilde kapatın Üzerini kalan bademlerle süsleyin 170°C’de 20 dakika pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.