Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestaneli, pilav

Kestaneli Pilav

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Pilav




Malzemeler:
- yarım tavuk
- 4 su bardağı su
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 2 ¾ su bardağı kestane
- 2 küçük boy havuç
- 6 yemek kaşığı margarin
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- ½ tatlı kaşığı yenibahar

Hazırlanışı:
Tavuğu yıkayın, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin, kemiklerini ayırın, etini küçük parçalara bölün Kestaneleri yıkayıp, 10 dakika haşlayın, kabuklarını soy, iki-üç parçaya böl Havucu yıkayıp, kazın, yarım santimetre kalınlıkta, 2 santimetre boyunda doğrayın, yağla birlikte tencereye koyup, kapağını kapatın, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin Pirinci yıkayıp, süzün, havuca ekleyin, bir kaç kez çevirin Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayın, pirinçli karışıma ekleyin, kalan tuzu, kestane ve şekeri katın, karıştırın Önce orta sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin, baharatı serpip, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin Servis tabağına alıp üzerine tavuk etini koyun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.