Kestaneli Pilav |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli PilavMalzemeler: - yarım tavuk - 4 su bardağı su - 3 tatlı kaşığı tuz - 2 ¾ su bardağı kestane - 2 küçük boy havuç - 6 yemek kaşığı margarin - 2 su bardağı pirinç - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı tarçın - ½ tatlı kaşığı yenibahar Hazırlanışı: Tavuğu yıkayın, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin, kemiklerini ayırın, etini küçük parçalara bölün Kestaneleri yıkayıp, 10 dakika haşlayın, kabuklarını soy, iki-üç parçaya böl Havucu yıkayıp, kazın, yarım santimetre kalınlıkta, 2 santimetre boyunda doğrayın, yağla birlikte tencereye koyup, kapağını kapatın, kısık ateşte 4-5 dakika pişirin Pirinci yıkayıp, süzün, havuca ekleyin, bir kaç kez çevirin Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayın, pirinçli karışıma ekleyin, kalan tuzu, kestane ve şekeri katın, karıştırın Önce orta sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin, baharatı serpip, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendirin Servis tabağına alıp üzerine tavuk etini koyun |
|