Sebzeli Hint Pilavı |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Hint PilavıMalzemeler: - 350-400 gr Amerikan pirinci - 3,5-4 su bardağı kaynar su - 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ - yarım yemek kaşığı tereyağı - yarım tatlı kaşığı toz zencefil - yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal - 1-2 adet püre haline getirilmiş acı yeşil biber - 2 yemek kaşığı bezelye - 2 yemek kaşığı doğranmış yeşil fasulye - 2 yemek kaşığı küçük küpler halinde doğranmış havuç - 2 adet domates (kabuklarını soyup,küçük küpler halinde doğrayın) - yeterince tuz - yarım demet ince doğranmış maydanoz Baharatın Malzemeleri: - 2 adet karanfil - 1 tatlı kaşığı tane kimyon - 1 yemek kaşığı soğan - 1-2 diş dövülmüş sarımsak - 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kakule - küçük bir parça çubuk tarçın - 1-2 defne yaprağı Baharatın Hazırlanışı: Tüm malzemeler karıştırılır ve temiz bir torba içine konup, ağzı sıkıca bağlanır ve tencereye asabilmek için ipi uzun tutulur Hazırlanışı: Pirinç yıkanır, 15 dakika suda bekletilip süzülür Zerdeçal, yeşil biber birbiri ile karıştırılır ve bu karışım ısıtılmış yağda kokuları iyice ortaya çıksın diye kısa bir süre kavrulur Tüm sebzeler katılır ve 4-5 dakika tümü bir arada kavrulur Pirinç eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine tuz katılmış sıcak su konur Baharat torbası tencerenin içine asılır ve tencerenin kapağı kapatılır Fokurdamaya başlayınca altı kısılır Pirinç suyu tamamen çekmesine yakin baharat torbası alınır Suyun tamamen çekmesi beklenir,ince doğranmış maydanoz serpilir ve servise kadar bir süre dinlendirilir |
|