Zengin Pilavı |
06-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zengin PilavıMalzemeler: - 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri veya eski kaşar - 1 su bardağından biraz fazla pirinç - 2 çorba kaşığı zeytinyağı - 100 gr gravyer peyniri - 1 adet dolmalık biber - 50 gr taze fasulye - 150 gr dana kıyma - 60 gr mortadella - 2 adet domates - 2 adet patates - galeta unu - 1 yumurta - sarımsak - maydanoz - karabiber, tuz Hazırlanışı: Tuzlu suda pirinci haşlayıp süzdükten sonra sudan geçirip zeytinyağı ilave edin Patatesleri yarım saat kadar haşlayın Ilıdıktan sonra soyun, doğrayıp süzgeçten geçirip püre elde edin Biberi ayıklayın ve şeritler halinde doğrayın Fasulyeleri yirmi dakika kadar haşladıktan sonra minik minik doğrayın Domatesleri dilimleyip, gravyer peynirini zar şeklinde doğrayın Dana kıymayı, yumurtayı, kıyılmış mortadellayı, kıyılmış sarımsakları ve maydanozu, parmesan peyniri ya da eski kaşar rendesini, tuz ve karabiberi patates püresine katın Bu karışımdan minik köfteler yapın Galeta ununa buladıktan sonra kızgın zeytinyağında kızartın Tüm malzemeleri pirince katıp karıştırın Arzu ederseniz, iyice yıkanıp dilimlenmiş 2 adet mantarı da ilave ettikten sonra servis yapın |
|