Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
firik, pilavı

Firik Pilavı

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firik Pilavı




Malzemeler:
- 1 kg yağsız kemiksiz koyun eti
- 1 kase pilâvlık bulgur
- 1 kase firik
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- karabiber ve tuz
- 1 su bardağı nohut zeytinyağı

Hazırlanışı:
Eti yıkayıp bir tencereye alın ve üstünü örtecek kadar su koyun Kaynamaya başladığında üstünde biriken köpükleri alıp tuzunu atın Akşamdan ıslatılmış nohutlar, domates salçası, biber salçası ve karabiberi tencereye ilave edin Etler yumuşayana kadar pişirin sonra suyunu süzün Suyuna ayıklanmış bulgur ve firiki atıp pişirin Suyunu çekip demlendikten sonra üzerine bir çay bardağı yağı gezdirin Nohutları da pilava karıştırın ve etleri kızgın yağ konulmuş tavaya atarak her iki tarafını kızartın Pilavı servis tabağına alın ve üzerine etleri kapatıp servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.