Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patatesli, pilav

Patatesli Pilav

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Pilav




Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 orta boy patates
- 150 gr tereyağı
- tuz

Hazırlanışı:
Pirinçleri 24 saat öncesinden yıkayıp suya bırakın, ertesi gün süzüp, tuzlu kaynar suya atın ve 7 dakika kaynatın Hemen süzün, soğuk sudan geçirin Daha önceden soyulmuş ve 0,5 cm halkalar halinde dilimlenmiş patatesler yağlanmış yuvarlak bir tencerenin altına ve kenarlarına dizin Delikli düz bir kepçe ile pirinçleri kepçe kepçe patatesli tencereye dökün, geri kalan tereyağı küçük parçalar halinde pirinçlerin üzerine atın, hafif tuz serpin, tencerenin kapağını sıkıca kapatın, çok hafif ateşte iki saat pişirin Servis tabağına alırken ortaya pilav, kenarına patatesleri dizin, arzu edilen et çeşitleriyle servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.