G Kuvveti |
02-21-2012 | #1 |
VANDETTA
|
G KuvvetiBazı resmi tatillerde gösteri yapan Türk yıldızlarını gördüğümüzde onlara hayranlıkla bakar bizde onlar gibi uçamadığımız için birazda kıskançlık duymuşluğumuz olmuştur illaki,peki imrenerek baktığımız pilotların işleri göründüğü kadar kolay mı? Aslında Batllefield 3 oyunununda online iken uçak pilotunun çıkardığı garip nefes alış veriş seslerine kadar kolay sanırdım:)Adamlar gerçekçi bir oyun yapmışlar bunda da bir gerçeklik payı vardır diye bakarken aşağıdaki videoyu buldum; Peki bu sözünü ettiğimiz G KUVVETİ nedir? Havacılıkla bütünleşmiş bir terim olsa da aslında fiziksel bir ifade olan G kuvveti, formula araçlarından tutun da hıza ve manevraya dayalı hemen her harekette geçerli bir durumdur Peki G kuvveti nedir? G (Gravity) kuvveti basit anlatımla merkez kaç kuvvetinden oluşan etkidir Merkezden hareketle daire çizmeye başlayan nesne dönüş çapı oranında G kuvvetine maruz kalır Hayattan örnek vermek gerekirse çaycının tepsiyi hızlı bir şekilde çevirmesiyle bardakların hiç kaymadığını hatta çayların bile dökülmediğini hepimiz bilirizBu garibanda fena yamuluyor:D Durumun vahametini anlayınca Türk yıldızlarını izlemekle yetinmemiz gerektiğini anladım