Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, sebzeli

Sebzeli Pilav

Eski 12-06-2010   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sebzeli Pilav



Sebzeli Pilav 4 kişilik

Malzeme:
500 gram kepekli pirinç
1 küçük kase taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet renkli biber
30 gram tereyağ
3 su bardağı su
Tuz


Tarifi
Kepekli pirinci yıkayarak suyunu süzdürün Sebzeleri yıkayıp temizleyin Havuç ve kabakları soyun Taze fasulyeleri yıkayarak kılçıklarını temizleyin Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayın Tereyağ’ı eritip sebzeleri soteleyin Pirinci ilave ederek 10 dakika kadar kavurun Tuzunu ve 3 bardak suyu ekleyin Su bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve pirinç suyunu çekene dek pişirin Pilav pişince ocaktan alıp demlenmeye bırakın Servis tabağına alarak sıcak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Sebzeli Pilav

Eski 08-26-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Sebzeli Pilav






Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
4 su bardağı sıcak su
tuz,şeker
yarım çay bardağı kadar bezelye içi(konserve olmamalı)
yarım çay bardağı kadar küp dğranmış havuç(konserve olmamalı)
1 adet küp doğranmış patates
arzu edilirse yarım çay bardağı konserve süt mısırı
iki diş sarımsak
zeytinyağı
tereyağı

Tarif
Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim
Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz
Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip zeytinyağında yakmadan kavuralım
Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalım
Bu esnada ayrı bir tencerede havuç, patates ve bezelyeyi haşlayalım
Onlar haşlanırken pirinçli tencereye tuz, şeker ve tereyağını koyup kavurmaya devam edelim
Tel tel oluncaya kadar kavuralım
Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz)sıcak suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım
Haşlanan garnitürleri süzüp bir kenarda soğumaları için bekletelim
Pilav suyunu çekip, demlenme aşamasına gelince içine haşladığımız garnitürleri ekleyelim
Hepsi birlikte demlenmeye bırakalımDaha sonra konserve süt mısıryla süsleyerek servis edelim

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.