Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hamsili, pilav

Hamsili Pilav

Eski 01-30-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Hamsili Pilav



Hamsili pilav




Malzemeler:

2 kilo hamsi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı iyi cins pirinç
arzuya göre 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4-5 yemek kaşığı kuş üzümü
1 silme yemek kaşığı kadar yenibahar
1 silme yemek kaşığı tarçın
tuz, karabiber
4,5 su bardağı kadar sıcak su

Yapılışı:

Önce pilavı hazırlayın Bunun için pirinci bir kaba alıp 2 yemek kaşığı tuz ve üstünü basacak kadar sıcak su ile ıslatıp ılınana kadar bekletin
Geniş bir pilav tenceresine yağı aktarın Yemeklik doğranmış soğanı ve kullanıyorsanız fıstıkları birlikte kavurun
Pirinçleri bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzerek kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edin
Baharatları,tuz ve karabiberi, kuş üzümünü ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra 4,5 su bardağı veya biliyorsanız pirincinizin kaldırdığı kadar sıcak su ilave ederek pişirin (Pilavınız diri kalmadan tam olarak pişmiş olmalıdır)
Pilav demlenirken hamsileri ayıklayın Bunun için hamsinin iç kısmını aldıktan sonra ortadaki kılçığınıda hamsiyi ayırmadan çıkarın Hepsini ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün
Hafif yağlanmış orta büyüklükteki yuvarlak, tercihen teflon tepsinizin taban kısmını tamamen kapatacak şekilde hamsileri dizin (Hamsi pişerken çekip küçüleceklerinden dolayı sıkça dizmelisiniz)
Tepsinin yanlarınıda hamsiler dışarı sarkacak şekilde dizin
Pilavı tepsinin ortasına döküp kalan hamsilerle üst kısmını yine sıkıca dizerek tamamen kapatın
170C dereceli fırında hamsiler iyice pişip kızarana kadar pişirin Servis tabağına ters çevirerek sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Hamsili Pilav

Eski 02-05-2011   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Hamsili Pilav



Hamsili Pilav

Malzemeler






1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sıvı yağ
yeterince tuz,karabiber,tozşeker,yenibahar ve tarçın
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe göre)
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı

İnce kıydığımız soğanları,sıvı yağda çamfıstıkları ile birlikte pembeleştirelimDaha önceden tuzlu sıcak suda ıslatıp on beş dakika bekledikten sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri tencereye ilave edip kavuralımYeterince tuzunu ,toz şekerini,suda ıslattığımız kuşüzümlerini ince kıydığımız maydanozları ve baharatları tencereye ekleyip üzerine çıkacak kadar sıcak suyu verdikten sonra ağzı kapalı olarak pişirelim

Pilav suyunu çekince altını kısıp beş dakika daha bekleyip ocaktan indirelimBalıkları temizleyip kılçıklarını çıkartalım Bir miktar tuz ekleyip karıştırdıktan sonra sıvı yağda terli yüzlü kızartalımTeflon bir tepsiye kızarttığımız balıkların yarısını sırtları tepsiye gelecek şekilde dizelim

Dinlenmiş olan pilavı harmanlayıp hamsi dolu kaba dolduralımEn üstte de sırtları üste gelecek şekilde kalan hamsileri dizip yerleştirelimAğzı kapalı olarak fırında veya çok kısık ateşte on dakika daha demlendirip servis yapalım



__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.