Portakal Reçeli |
03-15-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Portakal ReçeliPortakal reçeli Malzemeler: 1 kg portakal 2 kg tozşeker 4 su bardağı su 2 limon tuzu Hazırlanışı: *Portakalların bütün olarak kabuklarını kazıyın ve soğuk su dolu bir kabın içinde 4 saat bekletin 2 litre kadar suyu geniş bir tencerede kaynatın Portakalları suya bütün atıp birkaç dakika haşlayın Portakalları çıkarır çıkarmaz hemen soğuk suya daldırın Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın Portakalları tencerenin içinden alın Soğumaya bırakın 4 bardak su ve 2 kilo şekeri reçeli hazırlayacağınız tencereye alın Şerbet kıvamına gelinceye kadar birkaç taşım kaynatın Portakalları zar şeklinde doğrayıp şerbetin içine ilave edin Reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin Limon tuzunu ekleyip 3 dakika daha pişirin Ocaktan alın Soğuyunca cam kavanozlara aktarıp sıkıca kapatın Oda ısısında veya buzdolabında muhafaza edin |
Cevap : Portakal Reçeli |
01-23-2011 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Portakal ReçeliMALZEMELER: 1 kilo kalın kabuklu portakal, 1,5 su bardağı toz şeker, 3 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu YAPILIŞI: Portakalların kabukları hafifçe kazınır Kaynar suya konulup yumuşayıncaya kadar haşlanır • Haşlanan portakallar kevgire alınıp, süzülür • Portakallar soğuyunca, küçük parçalar halinde doğranır • Başka bir kapta, şeker ile su kaynatılarak “şurup” yapılır • “Şurup” içine doğranmış portakallar konulur • Şurup koyulaştığı zaman limon suyu konur • Birkaç taşım kaynatılarak ateşten alınır • Soğuduktan sonra kavanoza doldurulur Ağzı sıkıca kapatılır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|