Dana Kaburga ve Sebzeli Pilav |
10-29-2010 | #1 |
Şengül Şirin
|
Dana Kaburga ve Sebzeli PilavDana Kaburga ve Sebzeli Pilav 2 kişilik Malzeme: 300 gr dana kaburga 1 adet defne yaprağı 1 adet kereviz 1 adet havuç 2 diş sarımsak 1 adet soğan Tane karabiber 1 adet kereviz yaprağı 50 gr Tereyağ 1 su bardağı risotto pirinci 1 çay bardağı bezelye 1 adet sivri biber 1,5 su bardağı sebze suyu 1 tablet tavuk bulyon 2 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Tarifi Dana kaburga için kaburgayı bir fırın tepsisine alın Üzerini dört beş parmak geçecek kadar bol su, 1 adet kabuğu soyulmuş bütün soğan, doğranmış 1 adet havuç, 2 diş sarımsak, defne ile kereviz yaprağı ve kabuğu soyulup dörde bölünmüş kerevizi ilave edin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında (arada suyunu çekince su ilavesi ederek) 3 saat pişirin Fırını kapatın, suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın Risotto için tereyağ'ı eritip iyice kızdırın Pirinci, bezelyeyi ve ince kıyılmış biberi ilave edin 5 dakika boyunca kavurun Sıcak sebze suyunda eritilmiş tavuk bulyonlu karışımı ekleyin Bir taşım kaynatıp ateşi kısın Pirinç suyunu çekene dek pişirin Ocaktan alın, krema ve rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırın Pilav demlenince servis tabağına aktarın, üzerine dana kaburgayı yerleştirin Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|